Een gezonde scholencatering

Bent u op zoek naar een gezonde en bewuste scholencatering voor in de kantine? ProFood helpt u graag om alle zorgen op het gebied van scholencatering weg te nemen. Door onze persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring in catering bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en de beste service. Inmiddels verzorgen wij de scholencatering al op 40 onderwijslocaties in Noord-Holland.

Bij de scholencatering van ProFood staat keuzevrijheid voorop. Geheel volgens uw wens doen wij een passend aanbod met het juiste productassortiment, machines en overige diensten en service. Benieuwd naar wat wij voor u school kunnen betekenen? Wij vertellen u graag meer over onze scholencatering. U kunt ons telefonisch bereiken, maar ook per mail. Of laat uw bericht in het contactformulier en nemen spoedig met u contact op.

Scholencatering voorbeeld

Proactief op het gebied van scholencatering

Op het gebied van scholen catering kan ProFood veel voor u betekenen. ProFood is een maatschappelijk betrokken schoolcateraar en maakt leerlingen graag bewust van gezonde voeding. Wanneer u de scholencatering door ProFood laat verzorgen, kunt u het volgende van ons verwachten:

  • lekkere en verantwoorde producten en een prettige sfeer in de schoolkantine
  • onze medewerkers informeren de leerlingen over het belang van een gezonde levensstijl
  • een presentatie van onze werkwijze op de Open Dagen op uw school, waarbij wij nieuwe leerlingen kennis laten maken met gezonde scholencatering
  • het stimuleren van voldoende lichaamsbeweging
  • een proactieve houding, waarbij de school zo min mogelijk wordt belast
  • een strenge handhaving omtrent regelgeving van HACCP en voedselveiligheid
  • een volledige bevoorrading, onderhoud en service van onze vendingmachines

ProFood levert een totale scholencatering, inclusief de afhandeling van het betalingsverkeer, met heldere kostenoverzichten. Daarnaast krijgt u een vast contactpersoon toegewezen. Heeft uw school ook interesse in een gezonde scholencatering? Wij overtuigen u graag van onze producten en service. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking ov vraag direct een proefplaatsing aan.

Alle schoolkantines verantwoord en gezond

Een gezonde scholencatering is de laatste jaren veel in het nieuws. De overheid en het Voedingscentrum hebben het streven om alle schoolkantines gezond te maken. Het predicaat ‘Gezonde Schoolkantine’ en het vignet ‘Gezonde School’ zijn in het leven geroepen om het probleem van overgewicht onder jongeren aan te pakken. Zowel met de producten in onze vendingmachines als bij de scholencatering, ondersteunt ProFood beiden initiatieven.

Verantwoorde scholencatering heeft een bewust aanbod aan versproducten, een gezonde en frisse uitstraling en voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is dat minimaal 75% van de totale scholencatering bestaat uit voedingsmiddelen uit de Schijf van Vijf. Hier vallen groente, fruit, broodjes en salades onder. Maximaal 25% van het aanbod in de catering mag uit niet-basisvoedingsmiddelen bestaan, zoals snoep en snacks.

Scholencatering automaat

Scholencatering in de praktijk

Wij hebben ons verbonden aan de verordening  ‘Gezonder voedingsaanbod op scholen’. Op basis hiervan streven wij naar de juiste balans tussen verantwoorde en iets minder verantwoorde producten. Zowel binnen de basisvoedingsmiddelen als de niet-basisvoedingsmiddelen is er een verdere onderverdeling gemaakt. Deze verdeling bestaat uit:

  • voorkeursproducten
  • middenwegproducten
  • bij uitzonderingsproducten

 

Onze cateringmedewerkers bereiden en verkopen elke dag verse broodjes, gezonde tussendoortjes, fruit en dranken. In iedere kantine werken we met een klein team. Zo raken de leerlingen snel vertrouwd met onze medewerkers en andersom is dat ook het geval. Door het creëren van een prettige sfeer, verkleinen we de kans dat leerlingen cafetaria’s buiten de school gaan bezoeken. Jongeren houden nu eenmaal van snacks en tussendoortjes. Een goede omgang met de leerlingen en de juiste informatie draagt bij het de bewustwording van een gezond en verantwoord eten.

Al uw wensen staan bij ons centraal

ProFood kan de totale scholencatering u verzorgen. Hierbij staat keuzevrijheid voorop. We leveren geen standaardpakketten, maar pakketten op maat. Samen met u bespreken wij uw wensen en de mogelijkheden in het samenstellen van een uitgebalanceerd en compleet assortiment.

Ook de volledige inrichting van de keuken, kunt u aan ProFood over laten. Wij leveren apparatuur voor koeling en bereiding van verse producten, afbakovens en warmhoudkasten. Daarnaast kunnen we op verzoek ook zorgen voor een sfeervolle aankleding van de counter en uiteraard de versproducten mooi presenteren.

Met behulp van aansprekende posters, een goede prijs-kwaliteitsverhouding en informatie over de producten, presenteren we ons. Onze medewerkers zien er altijd net en verzorgd uit en zijn herkenbaar aan onze eigen bedrijfskleding. Klantvriendelijkheid, kennis van de vereiste hygiëne en voedselveiligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

De vele mogelijkheden in scholencatering

Op het gebied van scholencatering is veel mogelijk. Als u bij ProFood kiest voor het complete pakket, dat wil zeggen de schoolcatering, de vending machines en de koffievoorziening, hoeft u zich helemaal nergens meer zorgen over te maken. Zowel met het assortiment in onze automaten als schoolcatering, kunnen we alle zorgen op het gebied van gezond eten en drinken uit handen nemen.

Om toch een ruime keuze en diversiteit aan te kunnen blijven bieden, wordt voor scholen een aantal niet- basisvoedigsbasiscategorie toch meegerekend met de basisvoedingsmiddelen. Dit geldt voor bepaalde frisdranken, broodbeleg, sauzen en soepen.

Een gezonde schoolkantine staat bij ons voorop, want een gezonde levensstijl bevordert de prestaties op school. In overleg kunnen wij ook scholen catering aanbieden in de personeelskamer, tijdens open dagen, symposia, sportdagen en andere activiteiten op school. U leest het: er is van alles mogelijk bij ProFood!

Wij overtuigen u graag van onze producten en service

Vraag direct online, binnen 2 minuten, gemakkelijk en snel een proefplaatsing aan

Direct aanvragen