Of u nu alleen kiest voor de vendingmachines van ProFood of dat u de totale catering bij ons onderbrengt, in beide gevallen doen wij er alles aan om het concept ‘De Gezonde School’ te ondersteunen. Het belangrijkste uitgangspunt voor gezond eten op school is dat het totale productaanbod in de schoolkantine voor minimaal 75% bestaat uit basisvoedingsmiddelen uit de bekende Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en voor maximaal 25% uit niet-basisvoedingsmiddelen (snoep, snacks, etc). Om de keuze en diversiteit niet teveel te beperken, wordt overigens voor scholen een aantal producten die officieel behoren tot de niet-basiscategorie toch meegerekend met de basisvoedingsmiddelen. Dit geldt voor bepaalde (light)frisdranken, broodbeleg, sauzen en soepen. Zowel binnen de basisvoedingsmiddelen als de niet-basisvoedingsmiddelen is er een verdere onderverdeling gemaakt in ‘voorkeursproducten’, ‘middenwegproducten’ en ‘bij uitzonderingsproducten’.
Voorbeeld van gezond eten op school

Bewustwording en verantwoorde keuzes

Leerlingen brengen veel tijd door op school en pubers houden nu eenmaal van snacks en tussendoortjes. Daar is ook niets mis mee, maar het probleem van overgewicht bij jongeren is de laatste jaren schrikbarend toegenomen. ProFood helpt graag leerlingen bewust te worden van wat ze eten en ze gezonde en ‘minstens zo lekkere’ alternatieven te bieden, naast de wat minder verantwoorde keuzes die ze nu eenmaal ook graag maken. Daarbij zorgen we uiteraard ook voor een gezonde balans tussen prijs en kwaliteit. ProFood biedt naast de verkoop van, ook informatie over verantwoorde voeding, bijvoorbeeld door displaymateriaal op de counter, en door het beschikbaar stellen van lesmateriaal.

 

ProFood is pro-actief

  • Onze medewerkers creëren in de kantine een goede sfeer met gezond en lekker eten en drinken. Daarmee verkleinen we de kans dat leerlingen buiten de schooldeuren op zoek gaan naar alternatieven.
  • ProFood speelt een actieve rol in het informeren van leerlingen over het belang van een gezonde levensstijl. Daarbij spelen we in op de belevingswereld van de leerlingen. Veel water drinken bijvoorbeeld is goed voor de gezondheid, maar ook voor een frisse adem.
  • Tijdens open dagen geven we graag een presentatie over onze ideeën. Aankomende nieuwe leerlingen en hun ouders kunnen proeven van onze gezonde producten en we geven tasjes mee met informatie en wat lekkers. Op die manier worden ze positief geïnformeerd en actief betrokken bij het opbouwen van een gezonde school.
  • Naast gezond eten is ook voldoende beweging belangrijk voor een goede levensstijl en fitheid. ProFood kan ook ondersteunend zijn in het stimuleren van beweging. Bijvoorbeeld door het aanbieden van dansmatten en/of de verzorging van een ‘dance battle’. Dit kan bijvoorbeeld tijdens open avonden maar ook tijdens reguliere lessen.Deze activiteiten worden volledig door ons verzorgd.
  • Ook bedrijfsmatig heeft ProFood een uiterst pro-actieve houding en stellen wij alles in het werk om uw organisatie zo min mogelijk te belasten. We hanteren uiteraard strenge regels m.b.t. hygiëne (HACCP) en voedselveiligheid. We bieden volledige bevoorrading, onderhoud en service van onze vendingmachines en volledig zelfstandig opererende catering, inclusief de afhandeling van het betalingsverkeer. U heeft nergens omkijken naar. Onze kostenoverzichten zijn bovendien uiterst helder en u heeft een vaste contactpersoon bij wie u altijd terecht kunt.

 

Eten bestellen op een gezonde school Wilt u meer weten over wat ProFood voor uw school kan betekenen?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

Wij overtuigen u graag van onze producten en service

Vraag direct online, binnen 2 minuten, gemakkelijk en snel een proefplaatsing aan

Direct aanvragen